Ötletek, hogy sikeres legyen a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása pályázata

Összefoglaltuk, hogy mit kell tudnia a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 pályázatról, ha indulni szeretne rajta! A DREAM4SYS segít Önnek!

Egyedülálló lehetőséget kaptak a hazai KKV vállalatok a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása” pályázat 2017 évi megjelenésével, hisz vállalati informatikai rendszerek fejlesztésére 2013-óta nem volt hazánkban pályázati lehetőség. A jelenlegi pályázat 2019. március 9-ig vagy a 48,2 milliárd forintos büdzsé kimerüléséig lesz elérhető. Fontos tudnivaló, hogy a következő EU pályázati ciklusban – vagyis 2020 után – sajnos az informatikai rendszerek fejlesztésének szegmense nem fog már prioritást élvezni, e területek bővítésére – a jelenleg ismert tervek alapján - majd csak hitel részre lehet pályázni (tehát a pályázatoknak nem lesz vissza nem térítendő ún. VNT része, amit nyer a pályázó az csak hitel lesz). Tehát a jelenlegi pályázat az egy utolsó lehetőség azoknak, akik még állami támogatásból szeretnék bővíteni informatikai rendszereiket.

KIK INDULHATNAK A GINOP-3.2.2 PÁLYÁZATON?

A pályázaton a KKV szektor (kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó) indulhat, akik kevésbé fejlett régióban (vagyis Budapest és Pest-megye kizárva) székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkeznek és ott legalább egy fő állandó foglalkoztatottat alkalmaznak vagy alkalmazni fognak legkésőbb a projekt befejezéséig, éves átlagos statisztikai állományi létszáma az utolsó lezárt teljes üzleti évben minimum 2 fő volt és nem agrártermelő vagy halászati szektorban működnek.

MIRE LEHET PÁLYÁZNI GINOP-3.2.2 PÁLYÁZATON?

Alapvetően vállalatirányítási rendszerek (szakszóval ERP) szoftver és a hozzá tartozó hardver (számítógép, notebook, nyomtató, tablet, rádiótelefon) vásárlására.

Vagyis: Vállalati folyamatmenedzsment, elektronikus kereskedelmi rendszerek és mobil technikák bevezetéséhez és működtetéséhez szükséges infokommunikációs eszközök beszerzésére.

MI AZ A VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, AMIT A GINOP-3.2.2 TÁMOGAT?

A pontos megfogalmazás: vállalatirányítási (corporate governance) információs rendszer - a szakirodalomban egyre inkább ERP-ként emlegetett információs rendszer - a vállalat környezetére, belső működésére és a vállalat-környezet tranzakcióira vonatkozó információk koordinált és folyamatos beszerzését, feldolgozását, tárolását és szolgáltatását végző személyek, tevékenységek, valamint a funkciók ellátását lehetővé tevő hardver- és szoftvereszközök összessége.

Kicsit leegyszerűsítve a meghatározást: egy vállalati szoftvercsomag, mely magában foglalja a weblap vagy webshop internetes megjelenést, raktárkezelést, számlázást, iktatást, gyártásvezérlést, projectirányítást, ügyfélkezelést, vezetői információk lekérdezését és a mobil applikációk létrehozását is. Ezek a szoftverek mind összefüggő, egységes rendszert alkotnak. Ettől válik a sok szoftver összessége vállalatirányítási rendszerré, mint amilyen a DREAM4SYS ERP!

MILYEN RÉSZEI VANNAK, ÉS MIRE LEHET PÁLYÁZNI?

A GINOP-3.2.2 pályázat következő részeit elégíti ki a DREAM4SYS ERP rendszerünk és így a következő funkcionális területekre tudunk megoldást adni Önnek:

 1. Vállalati CRM, értékesítés terület;
 2. Gyártási terület;
 3. Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés;
 4. Kontrolling és döntéstámogatás;
 5. Beszerzési, logisztikai terület;
 6. Táv- és csoportmunka támogatás;
 7. Pénzügyi, számviteli terület;
 8. Internetes értékesítés (Vállalati webáruház)
 9. Internetes megjelenés (Vállalati portál);
 10. Munkafolyamat-irányítási rendszer (workflow)
 11. Elektronikus iratkezelési rendszer;
 12. Tudásmenedzsment specializált megoldás
 13. Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer/megoldás (helyben telepített szoftver esetén);
 14. Térinformatikai és földrajzi információs (GIS) specializált rendszer (helyben telepített szoftver esetén);
 15. RFID technológiát alkalmazó specializált rendszer (helyben telepített szoftver esetén).
 • Rendszerbevezetés szakmai megvalósításához kapcsolódó szolgáltatási, tanácsadási és betanítási tevékenységek.
 • Rendszerbevezetéshez és működtetéséhez szükséges informatikai eszközök beszerzése.
 • Rendszerbevezetéshez és működtetéséhez szükséges immateriális javak beszerzése.
 • Kötelezően megvalósítandó nyilvánosság biztosítása (önállóan nem támogatható).

Vagyis: az Ön cége kap egy új weblapot vagy internetes boltot, mely össze van kötve mobiltelefon alkalmazással. Kapcsolódik hozzá számlázás, raktárkezelés, iktatás, gyártásvezérlés és minden olyan más szoftver, mellyel, az ügyfelekkel tudja tartani a kapcsolatot vagy az eltárolt adatokból vezetői információkat akar kinyerni.

A szoftverek működtetéséhez szükséges eszközöket is meg tudja venni, melyek lehetnek: szerverek, számítógépek, notebookok, tabletek, nyomtatók, scannerek és rádiótelefonok.

MEKKORA ÖSSZEGŰ TÁMOGATÁST KAPHATOK?

Az elnyerhető támogatás összege 2mFt. és 54 mFt. között változik, mérete három paramétertől fog függeni:

- mekkora volt az Ön cégének utolsó lezárt év nettó árbevétele?

- mennyi alkalmazottja van most a cégének?

- mit szeretne bevezetni (hány modult) a pályázat során?

Ezeket majd a pályázatban lévő Excel táblázat (MTÖK) számolja ki Önnek és mondja meg, hogy mekkora pályázatot adhat be. A megítélt támogatás két részből tevődik össze: vissza nem térítendő (VNT) és visszatérítendő támogatás (VT vagy hitel).  A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 40%-a, a visszatérítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a. A project megvalósításához Önnek összesen 10 % önerőre lesz szüksége.

A visszatérítendő (hitel) részhez a pályázat fedezetet követel meg, melynek mértéke a pályázat hitel részének 50 %. Vagyis a teljes projectméret 20-22 % mértékében kell Önnek fedezetet biztosítani, ami lehet ingatlan, ingóság, bankgarancia vagy óvadék.

MIT KELL TENNEM, HOGY PÁLYÁZNI TUDJAK?

Kérjük, vegye fel a kapcsolaton cégünkkel a szállítói weblapunkon a www.dream4sys.hu cím alatt! Mi azonnal minősítjük cégét és segítünk a pályázat sikeres megírásában!

KÉRJÜK NE FELEDJE: EZ AZ UTOLSÓ LEHETŐSÉG, HOGY CÉGÉNEK PÁLYÁZATON KERESZTÜL INFORMATIKAI RENDSZERT VÁSÁRÓLHAT, 2020-TÓL MÁR CSAK HITELRE TEHETI MAJD MEG!

Sok sikert kíván Önnek a DREAM4SYS rendszerek forgalmazója, a Silicon Dreams Kft!

Lépjen velünk kapcsolatba és kérje árajánlatát!
DREAM4SYS ERP Vállalati komplex infokommunikáció
Kövesse cégünket: