Nyert a magyar kosárlabda-válogatott – a DREAM4SYS ott volt

A magyar kosárlabda-válogatott parádés játékkal nyerte első Európa-bajnoki csoportmérkőzését Kecskeméten. A DREAM4SYS gratulál a magyar válogatottnak!

A magyar férfi kosárlabda-válogatott remek játékkal legyőzte a brit csapatot szerdán a hatmeccses Európa-bajnoki selejtezősorozat kecskeméti nyitómérkőzésén.

A Messzi István Sportcsarnokban másfél perc után Vojvoda Dávid kezdte meg a pontgyártást, a szolnoki bedobó szerezte a hazaiak első 5 pontját. Hamarosan a Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám, valamint a szintén szolnoki Eilingsfeld János és a körmendi Ferencz Csaba is betalált a triplavonalon túlról, 20-14-re alakítva az állást. A második negyedben két brit pontra 13 érkezett válaszul, ám a 14 pontos előny nemsokára hétre olvadt, mivel Daniel Clark kiválóan dolgozott a palánk alatt. A nagyszünetben Vojvoda remek megoldásaival 53-41 állt az eredményjelzőn, Hanga a mezőny legjobbjaként 16 pontnál tartott. Térfélcsere után maradt a tíz pont körüli különbség, a britek nyolc pontnál nem tudtak közelebb kerülni, Hanga ötödik triplájával pedig a játékrész végére visszaállt a 12 pontos előny (74-62). A zárószakaszban 5 perccel a vége előtt 19 ponttal is vezetett Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese, az elképesztő formában játszó Hanga átlépte a 30 pontot, a vége pedig a vártnál jóval simább győzelem lett az esélyesebbnek tartott szigetországiak felett.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Gratulálok a csapatnak és az ellenfélnek is, korrekt meccset játszott mind a két csapat. Nekünk mindig újra és újra kell bizonyítanunk, mi kiállunk ezek mellett a fiúk mellett. Büszke vagyok a csapatunkra, Magyarországon magyar szívvel kell játszani, és mi úgy is játszottunk.

Eredmény, G csoport, 1. forduló: Magyarország–Nagy-Britannia 96-77 (25-22, 28-19, 21-21, 22-15)

A legjobb magyar dobók: Hanga 32, Vojvoda 24, Eilingsfeld 19

A DREAM4SYS gratulál a magyar válogatottnak!

A Hírös Sport és a Messzi István Sportcsarnok rendszerét a DREAM4SYS ERP szolgálja ki.

Forrás: kesport.hu

 
DREAM4SYS ERP - Vállalatirányítási rendszer
Kövesse cégünket: